Burgemeester Martijn Smit huldigt Junior Cyber Agents

Foto: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Woensdag 9 december heeft burgemeester Martijn Smit vijf jonge Beverwijkers tot junior Cyber Agent gehuldigd. Zij bewezen de afgelopen maanden de beste spelers te zijn van de game HackShield.

In deze game kruipen zij in de huid van Cyber Agents. Zo leren ze alles over hackers en veilig internetten. De afgelopen weken deden 74 kinderen uit de gemeente Beverwijk mee aan deze game.

Internetcriminaliteit
In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zoals bijvoorbeeld de gemeente. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents. Burgemeester Martijn Smit:’ Door zoveel mogelijk kinderen HackShield te laten spelen willen we ze bewust maken van internetcriminaliteit. Door ze te bewapenen met kennis hopen we cybercriminelen te slim af te zijn. Ik ben trots op deze digitale helden van de toekomst!”.

Aanmelden kan nog
Ook na de huldiging blijft de gemeente Beverwijk zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente!

Reacties