55+

Alle vestigingen van Bibliotheek IJmond Noord tijdelijk gesloten

Foto: Wim Meijer Fotografie

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle vestigingen van Bibliotheek IJmond Noord van dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari 2021 gesloten.

Wat betekent dit voor de dienstverlening:

  • Leentermijn materialen: alle materialen met een inleverdatum in december en januari zijn verlengd tot 1 februari 2021.
  • Boete: er wordt geen boete berekend over de periode dat we gesloten zijn.
  • Inleveren: de tijdelijke inleverbus in de vestiging Beverwijk is weer geopend. Deze bevindt zich aan de parkeerpleinzijde van de bibliotheek in één van de rode deuren (dienstingang bibliotheek). Daar kun je je boeken (en overige materialen) in kwijt. Wij nemen ze daarna in, zodat ze niet meer op je pas staan. Let op: dit kan enige dagen duren! Je kunt elke dag (24/7) inleveren zolang wij gesloten blijven. Ook leners vanuit Heemskerk zijn van harte welkom om hun boeken hier in te leveren.
  • Activiteiten: alle activiteiten zijn afgelast of uitgesteld tot ná 19 januari. Dit geldt natuurlijk niet voor online activiteiten.

De bibliotheek komt naar je toe!
Je reserveringen kun je op dit moment niet ophalen. Ze blijven voor je klaar staan, of bestel via de website een boekentas, dan bezorgen we ze thuis.

Wil je gebruik maken van onze speciale bezorgdienst, vul dan dit formulier in. Geef daarbij aan dat er een reservering voor je klaarstaat en met welk genre we je verder nog blij kunnen maken. Je kunt kiezen uit Spannend, Romantiek, Literatuur, Fantasy & SF, Oorlog & verzet, ‘Laat je verrassen’ (van alles wat), groteletterboeken, Young adult en kinderboeken.

Wij vullen vervolgens een tas met vijf boeken in het door jou gewenste genre, inclusief je reservering(en). Ook als je al het maximaal aantal toegestane boeken hebt geleend, kun je van deze service gebruikmaken. De leentermijn van deze boekentas is 6 weken. Uiteraard bieden wij deze service binnen de voor ons haalbare mogelijkheden.

We wensen je alvast veel leesplezier. Want zeg nou zelf, als je dan toch zoveel mogelijk thuis moet of wilt blijven, dan toch graag met een goed, spannend of juist ontspannend boek op de bank!

Kerstmis vanuit Rome
Vanuit haar woonplaats Rome leest schrijfster Rosita Steenbeek maandag 21 december om 14.00 uur online een kerstverhaal en enkele columns voor met als thema ‘Kerstmis in Rome’. Meld je hier aan.

De Bibliotheek online
24/7 literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of poëzie lenen? De Online Bibliotheek is altijd open. Bibliotheekleden kunnen kiezen uit tienduizenden e-books en luisterboeken. Voor tablet en smartphone (luisterboeken en e-books), maar ook voor de e-reader (e-books). Log in op onlinebibliotheek.nl en maak een keuze. Voor de eerste keer e-books lenen? Kijk dan hier hoe het werkt.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op per mail of bel 0251 – 228591.

Reacties