Anish Giri en Magnus Carlsen starten Tata Steel Chess met overwinning

Anish Giri en Magnus Carlsen tijdens hun onderlinge treffen in 2019
Foto: Wim Meijer Fotografie

Anish Giri en Magnus Carlsen zijn het Tata Steel Chesstoernooi in Wijk aan Zee beide begonnen met een overwinning. De Nederlandse schaakgrootmeester Giri versloeg op de openingsdag de jonge Noor Aryan Tari. De Noorse wereldkampioen Carlsen, zevenvoudig winnaar van het toernooi, was te sterk voor de Iraniër Alireza Firouzja.

Jorden van Foreest, de tweede Nederlandse deelnemer, kwam tot een remise tegen de Amerikaanse titelverdediger en nummer 2 van de wereld Fabiano Caruana. Morgen treffen de twee Nederlanders elkaar. Anish Giri is al drie keer als tweede geëindigd tijdens Tata Steel Chess, Van Foreest was vorig jaar bij zijn debuut de beste Nederlander op de vierde plaats.

Tata Steel Chess eindigt na dertien speelronden op zondag 31 januari. De 83e editie van het toernooi vindt ‘coronaproof’ plaats. Dat betekent dat, in tegenstelling tot andere jaren waarin er ook veel plek is voor amateurschakers, alleen de veertien topschakers meedoen. Ook bezoekers zijn niet toegestaan in de Moriaan in Wijk aan Zee.

Reacties