Giri speelt remise tegen Van Foreest tijdens Nederlands onderonsje op Tata Steel Chess

Anish Giri en Jorden van Foreest tijdens hun onderlinge strijd tijdens Tata Chess 2020
Anish Giri en Jorden van Foreest tijdens hun onderlinge strijd tijdens Tata Chess 2020
Foto: Wim Meijer Fotografie

WIJK AAN ZEE – In de tweede ronde van het Tata Steel Chesstoernooi in Wijk aan Zee hebben Anish Giri en Jorden van Foreest gisteren remise gespeeld. De twee Nederlandse deelnemers besloten na 43 zetten de handdoek in de ring te gooien.

Na twee speelrondes staat nu de Zweed Nils Grandelius met 2 punten aan de leiding. Grandelius won in de eerste ronde met wit van Donchenko en was nu de Pool Jan-Krzysztof Duda met zwart de baas. Yanish Giri, wereldkampioen Magnus Carlsen en titelverdediger Fabiano Caruana delen de tweede plaats met een half punt minder.

Caruana bezorgde de Duitse (in Rusland geboren) grootmeester  Alexander Donchenko zijn tweede opeenvolgende nederlaag, waardoor deze vandaag als ‘rode lantaarndrager’ de derde ronde ingaat. Magnus Carlsen kwam in zijn tweede partij remise overeen met de Spaanse grootmeester David Antón Guijarro

Topschakers
Tata Steel Chess eindigt na dertien speelronden op zondag 31 januari. De 83e editie van het toernooi vindt coronaproof plaats. Alleen de veertien topschakers doen mee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen