Daling aantal coronabesmettingen in IJmond, alleen stijging in Velsen

Foto: Pixabay

IJMOND – Het aantal mensen dat in de IJmond de afgelopen twee weken positief is getest op corona is in drie van de vier gemeenten gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Alleen in Velsen is sprake van een stijging. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

(bron: NH Nieuws)

In Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest is er sprake van een daling ten opzichte van de periode daarvoor.

Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest
In Beverwijk zijn per 100.000 inwoners in de afgelopen twee weken 699 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 291 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 301.

In Heemskerk is sprake van een minimale daling vergeleken met de periode daarvoor. Per 100.000 inwoners hebben daar in de afgelopen twee weken 625 inwoners positief getest. In de praktijk betekent dit dat er 245 personen positief hebben getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 247.

In Uitgeest zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 344 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 47 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 59, ook in deze gemeente dus een afname.

Velsen
In Velsen is er ten opzichte van de cijfers de vorige periode sprake van een daling. In Velsen zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 775 mensen positief getest. Dit betekent dat er daar de afgelopen twee weken 532 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 499.

Reacties