Volendam is Telstar de baas tijdens ‘vissersderby’

FC Volendam is als sterkste uit de Vissersderby gekomen. Op De Dijk zegevierde de Volendammers met 2-0 dankzij goals van Martijn Kaars en debutant Lequincio Zeefuik.

Vanaf het begin zochten de Volendammers de aanval, wat al na 16 minuten resulteerde in de 1-0 voorsprong door een doelpunt van Martijn Kaars.

Ook na de openingsscore creëerde het team van Wim Jonk de nodige kansen, die echter niet werden benut. Toch kwam Volendam daardoor niet in de problemen omdat Telstar aanvallend weinig in te bracht. Pas nadat in de 78e minuut Calvin Twigt van Volendam zijn tweede gele kaart pakte en Volendam daardoor met 10 man kwam te staan meldde Telstar zich enkele malen gevaarlijk voor het doel van Nordin Bakker. Deze wist echter zijn doel schoon te houden. Aan de andere kwant was het in de 90e minuut alsnog Volendam dat de 2-0 op het scorebord bracht door een doelpunt van de 16-jarige invaller Lequincio Zeefuik.

FC Volendam verstevigt dankzij de overwinning de zevende plaats in de eerste divisie. Voor Telstar lijkt het seizoen echt uit te monden in een anticlimax. Het is nog maar enkele weken geleden dat de Velsenaren nog serieus meenden mee te kunnen doen voor deelname aan de play offs. Nu lijkt echter zelfs het linkerrijtje te hoog gegrepen. Het team van Andries Jonker staat nu op de 13e plaats, terwijl Jong PSV, Eindhoven en Ajax 2 in de nek hijgen.

De komende weken wacht Telstar nog de wedstrijden tegen Jong PSV, Den Bosch en Ajax 2. Deze teams staan alle drie achter Telstar op de ranglijst. In theorie zouden 9  punten uit drie wedstrijden voor de Velsenaren dus haalbaar moeten zijn, en daarmee zou het seizoen in Velsen alsnog met een beetje glas afgesloten kunnen worden.

Klik hier voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH Nieuws.