Anish Giri pakt eerste zege op Tata Steel Chess; tweede nederlaag op rij voor Jorden Van Foreest

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op de zesde speeldag van het Tata Steel Chess Tournament heeft Anish Giri zijn eerste zege geboekt. Dat deed hij op de Amerikaanse nummer 4 van de wereld Fabiano Caruana, tevens de winnaar van Tata Steel Chess in 2020.

Door zijn overwinning is Giri nu opgeklommen naar een gedeelde 6e plaats op 1 punt van de drie koplopers, Carlsen, Vidit en Mamedjarov.

Met Jorden Van Foreest ging het minder goed. Hij leed  tegen de Rus Sergej Karjakin zijn derde nederlaag, zijn tweede op rij. Dankzij twee eerdere overwinningen en een remise staat hij nu met 2,5 punt op een gedeelde negende plaats.

Jorden Van Foreest, na twee nederlagen op rij mag hij vandaag de strijd aanbinden met koploper Vidit.

De Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen heeft sinds gisteren de gedeelde koppositie ingenomen dankzij winst op de Hongaar Richard Rapport. Carlsen heeft nu 4 punten uit 6 partijen en deelt de koppositie met Santosh Gujrathi Vidit uit India en Shakhriyar Mamedyarov uit Azerbeidzjaan.

Magnus Carlsen sinds gisteren koploper

Vandaag, op de zevende speeldag mag Jorden Van Foreest het opnemen tegen Santosh Gujrathi Vidit, die al vanaf de eerste dag van het toernooi aan kop gaat. Anish Giri neemt het op tegen de Russische grootmeester Daniil Dubov. Magnus Carlsen ontmoet de jongste deelnemer Praggnanandhaa Rameshbabu.

Hieronder de stand na 6 speeldagen:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen