Expositie cliënten schildersatelier SIG Wisselwerk bij Kop van WaZ

Foto: SIG

De Kunst Ontmoetings- Plek in Wijk aan Zee, beter bekend als de ‘KOP van WaZ’, exposeert van 27 januari tot 28 februari bijzondere kunstwerken van cliënten van het teken- en schildersatelier van SIG Dagcentrum Wisselwerk in Beverwijk.

Maar liefst 25 cliënten tonen op de expositie een door hen zelf uitgekozen eigen werk, variërend van tekeningen en schilderijen tot collages. Sommige deelnemers zijn al jaren werkzaam op het atelier en vertrouwd met diverse genres en materialen, anderen zijn pas sinds kort hun creatieve talenten aan het ontdekken.

Elk tentoongesteld werk heeft een originele inspiratiebron, soms in combinatie met de persoonlijke fantasie van de maker. “Het komt uit mijn hoofd en hart. Het is allemaal emotie”, zegt Martijn, een van de deelnemers aan de expositie. Hij heeft zijn werk ‘Van Gogh’ genoemd, als ode aan zijn grote voorbeeld. Ellen heeft in het maakproces van haar collage ‘Naamloos’ haar fantasie de vrije loop gelaten. “Ik hoop er dromen mee over te brengen”, zegt ze.

Het kunstenaarscollectief KOP van WaZ is gevestigd aan de Voorstraat 12,

1949 BH Wijk aan Zee. Openingstijden: donderdag t/m maandag, 13.00 – 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen