Eerste Informatiebeurs Erfrecht en Uitvaart van Nederland in Heemskerk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op dinsdag 22 februari vindt in cultureel centrum Jansheeren in Heemskerk de allereerste informatiebeurs op het gebied van erfrecht en uitvaart plaats. Diverse organisaties met specialisaties op dit gebied presenteren zich die dag door middel van kraampjes en presentaties aan het publiek. De beurs is zowel overdag als ’s avonds te bezoeken en de toegang is gratis.

Erfrecht en uitvaart zijn zaken waarmee iedereen in zijn leven een keer te maken krijgt, maar waarvan de meeste mensen niet voldoende weten om de beste keuzes te kunnen maken. Deze beurs vormt voor iedereen de perfecte gelegenheid om informatie in te winnen en contact te leggen met de juiste mensen. Het initiatief voor de beurs komt van Erfrechtinfo, het bedrijf dat kosteloos adviseert over erfrecht en daaraan gelieerde thema’s.

In samenwerking met Geld uit de Stenen en Wanmaker Uitvaart heeft Erfrechtinfo een compleet programma samengesteld, waarbij ook diverse andere organisaties betrokken zijn. Zo komt een vertegenwoordiger van Hospice Beverwijk langs om te vertellen over de terminale zorg in huiselijke sfeer die men biedt in het hospicehuis. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) geeft uitleg over de mogelijkheden om zelf de regie in handen te nemen met betrekking tot het levenseinde. APMS Thanatopraxie informeert over de mogelijkheden tot lichte balseming van een overledene, zodat opbaring zonder koeling mogelijk is.

Door Erfrechtinfo worden presentaties verzorgd over schenken op papier, belasting besparen in een (levens-)testament en de Wet langdurige zorg. Wanmaker Uitvaart licht toe hoe de persoonlijke begeleiding bij afscheid en uitvaart geregeld is en Geld uit de Stenen geeft adviezen over het benutten van de overwaarde van een woning. Een zeer veelzijdig programma dus, dat van 10.00 tot 21.00 uur wordt aangeboden. Verder zijn er kraampjes van onder meer Koffertje Troost, Stichting Laat Uw Huisdier Na, Stichting Erfrechtloket Nederland en Levana Urnen. Bezoekers hoeven zich niet vooraf te registreren. Cultureel centrum Jansheeren is gevestigd aan het Maltezerplein 1 in Heemskerk. Het tijdschema van alle presentaties is op www.erfrechtinfo.com te vinden. Vragen? Bel: 085 0601070.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen