Stormen Dudley en Eunice luiden de eerste sneeuwklokjes

Foto: Pixabay compilatie

Stom Dudley trekt momenteel over Groot-Brittannië, maar heeft beloofd ook Nederland aan te doen en de eerste sneeuwklokjes te gaan luiden. Woensdagmiddag al trekt de wind aan en zijn windstoten van 80 à 90 kilometer per uur mogelijk.

De natuur zorgt hier en daar al voor lente-gevoelens, die we al ervaren bij de komst van de eerste sneeuwklokjes. Normaliter worden die klokjes niet geluid, maar wat ons de komende dagen te wachten staat is niet bepaald een storm in een glas water! (a storm in a teacup)Het KNMI is voor heel Nederland een betrouwbare klokkenluider en heeft gelet op de komst van storm Dudley woensdag voor het hele land code geel afgegeven. De storm wordt tegen de avond aan land verwacht. Aan de kust kunnen de windsnelheden oplopen tot maar liefst rond de 100 kilometer per uur. Krijgen we woensdagavond allemaal de wind van voren, daar blijft het niet bij! In de loop van donderdag heeft het hele land er mee te maken. Het oosten en zuid-oosten zullen daarvan het minst overlast ondervinden. Donderdagavond treft Dudley weg. Naar verwachting zal storm Eunice in de loop van vrijdag over ons land trekken.

De stormen heten dus Dudley en Eunice (namen die beginnen met de volgende letters in het alfabet na de c van storm Corrie) en zullen zoals gezegd na elkaar over het land heen trekken. Woensdag zal het vanaf het eind van de middag overal hard gaan regenen.

De wind komt eerst uit zuidwestelijke richting, later uit het westen.

In de loop van de donderdag zal de storm zich over de rest van het land verspreiden, met windstoten van tussen de 75 en 100 kilometer per uur. Dit kan volgens Weerplaza hinder veroorzaken in bijvoorbeeld het verkeer. Het zuidoosten en oosten van het land zullen de minste overlast ondervinden.

Donderdagavond en -nacht trekt Dudley weg. Eunice zal naar verwachting vrijdag in de loop van de dag over het land trekken. De koers van deze storm is vooralsnog onduidelijk.

Vermijd deelname aan ’t verkeer tenzij strikt noodzakelijk en vrachtverkeer wordt gewaarschuwd niet met een ongeladen voertuig te weg op te gaan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen