Kinderexcursie naar weidevogels in Eilandspolder

Foto: Wim Meijer Fotografie

Speciaal voor jonge vogelaars organiseert Landschap Noord-Holland op zondag 10 april een vaarexcursie, vanaf het botenhuis in Driehuizen, naar weidevogels in de Eilandspolder.

Het is lente. Vanaf het water kun je ze het beste bekijken, de grote aantallen weidevogels die weer terug zijn gekomen naar de polder om daar te gaan broeden. In de fluisterboot glijd je in alle rust tussen de weilanden door en ervaar je de natuur van heel dichtbij. Weet jij hun naam?

Heerlijke lente geluiden in de polder
Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen een mooie show van. De grutto’s zijn terug uit Afrika en beginnen nu met broeden. Ze zitten soms in groepjes achter elkaar aan en laten hun prachtige roep horen.

Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken. Onderweg stappen we uit voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar we allerlei zangvogels kunnen zien en vooral horen. Herken jij alle zangvogels in het bosje?

Voorjaarsvaartocht voor kinderen
Deze vaartocht is speciaal gericht op kinderen. De natuurgids van Landschap Noord-Holland begeleidt de vaartocht en vertelt de leukste weetjes over het gebied en over de vogels. Ook laat de gids je over het trilveen lopen!

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris, maar goed ingepakt is het volop genieten. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom. En heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!

Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op (via tel 088-0064400) als je met een rolstoel mee wilt.

  • Aanmelden kan via de website www.gaatumee.nl
  • Wanneer: zondag 10 april 2022 van 10:00 tot 12:00 uur
  • Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen

De Eilandspolder ligt onder Alkmaar en boven Castricum en Heemskerk (zie onderstaande afbeelding)

(afbeelding Google maps)

Reacties

Cookieinstellingen