Keukenhof met Pasen: in de file voor voormalig kruidentuintje van Jacoba van Beieren

Twee jaar lang lag Keukenhof er verlaten bij. Niet minder mooi dan al die voorgaande jaren, want de natuur trekt zich niets aan van het coronavirus en groeit en bloeit er vrolijk op los. Maar zonder publiek kunnen de bollen en bloesems nog zo hun best doen, de sfeer háált het niet bij een Keukenhof vol toeristen, uit eigen land en tot uit bijna 100 andere landen van over de hele wereld.

(tekst en foto’s: Wim Meijer / films: Charles Duijff)

Dit jaar kan alles gelukkig gewoon weer zoals we dat kenden van voor corona. Keukenhof zal dan ook tijdens deze Paasdagen de absolute nummer-één toeristische trekpleister zijn. Dat was overigens al zo sinds de opening in 1950, maar nu, nadat 2 jaar lang de poorten gesloten bleven, meer lijkt ’t drukker dan ooit. Afgelopen week stonden er al dagelijks files naar Lisse en tijdens de Paasdagen zal dat alleen nog maar toenemen. Zeker, omdat de weersvoorspellingen voor de komende dagen ronduit ideaal zijn voor een wandeling door wat ooit het kruidentuintje was van Jacoba van Beieren.Die verwachte massale toestroom van bezoekers brengt natuurlijk wel het risico met zich mee dat, als de files erg lang worden, of wanneer de parkeerterreinen van het bloemenpark vol stromen, het geplande dagje ‘naar de bollen’ verandert in urenlang zweten op de A4, de A44, de N207 of de N208.

Niet naar Keukenhof en toch Keukenhof beleven tijdens de Paasdagen met Nieuws.nl
Voor wie besluit deze duivelse autorit niet aan te gaan, of voor wie deze wél aangaat maar de eindstreep in Lisse niet haalt, zijn de redacteuren van Nieuws.nl afgelopen week al langsgegaan op de Keukenhof en hebben een uitgebreide beeldimpressie gemaakt van het park, zoals het nu in bloei staat. Dan kunt u toch alvast Keukenhof beleven tijdens de Paasdagen, en wellicht op een ander moment alsnog naar Keukenhof gaan op een dag dat het park eenvoudiger bereikbaar is.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de filmimpressie van Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff.

Hieronder een foto-impressie van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer (klik HIER voor de uitgebreide fotoreportage van Wim Meijer) Aan het begin van de fotoserie nog een filmimpressie van Charles Duijff van de verschillende paviljoens op Keukenhof.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen