Filmhuis Heemskerk besluit seizoen met twee films van formaat

Foto: Aangeleverd

Het Filmhuis in Heemskerk besluit het seizoen met twee grote producties: op vrijdag 22 en zondag 24 april vertoont het ‘Madres paralelas’ van de bekende Spaanse regisseur Pedro Almodóvar en van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei draait de betoverende waddenfilm ‘Silence of the Tides’ van Pieter-Rim de Kroon.

(foto’s: Aangeleverd Filmhuis Heemskerk)

Madres paralelas
Het uitbundige en meeslepende Madres paralelas is een fascinerende film over moederschap. Twee alleenstaande, hoogzwangere vrouwen ontmoeten elkaar in het ziekenhuis. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven.Pedro Almodóvar maakt al films sinds 1978; inmiddels zijn het er 24, waaronder: Todo sobre mi madre, Hable con ella, La mala educación, Julieta en Dolor y gloria. Zoals in veel van zijn films speelt Penélope Cruz in Madres paralelas één van de hoofdrollen. Voor deze rol werd ze tijdens het filmfestival van Venetië in 2021 onderscheiden als Beste Actrice.

Silence of the Tides
Silence of the Tides is speciaal gemaakt voor het grote doek. Regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon, bekend van Hollands licht, brengt het Waddengebied op betoverende wijze in beeld. Hij verkent de relatie tussen mens en natuur tegen een overweldigend decor van lucht, water, wolken, wind, mist en voortdurend veranderend licht.  De getijden vormen de ademhaling van het hele Waddengebied. Zij vormen ook de spil van de film. Op hypnotiserende wijze toont Silence of the Tides de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews. Pieter-Rim de Kroon (Hollands Licht, A Day in a Life, V.I.S.S.E.N) maakte vele films over cultuur, maatschappij en natuur, die werden bekroond met meer dan 140 internationale onderscheidingen waaronder een Gouden Kalf voor Hollands Licht. Ook Silence of the Tides wordt alom vol lof ontvangen.

Theater en Filmhuis De Cirkel programmeert in Podium Laurentz aan de A. Verherentstraat 1 in Heemskerk. De filmvoorstellingen beginnen om 20.00 uur, met extra matinees op vrijdag om 15.00 uur. Voor informatie en tickets: www.decirkelheemskerk.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen