Benny Hill: The Fastest Milkman in the West

Vandaag 30 jaar geleden, op 20 april 1992, overleed de Britse komiek Benny Hill, televisiekijkend in zijn favoriete stoel in zijn flat in London.  Het betekende het einde van de man die tientallen jaren lang het publiek in maar liefst 140 landen bestookte met Engelse humor en slapstickachtige sketches.

Na zijn overlijden liet hij een vermogen achter van rond de 10 miljoen Engelse pond, en dat is niet slecht voor een voormalig melkboer, maar… dan was het ook wel ’ The Fastest Milk Man In The West’.

Weliswaar was Benny Hill de man die vanaf 1955 doorbrak met zijn bekende show, er was echter ook nog een leven dat vooraf ging aan dat succes. Voordat Alfred Hawthorn Hill (zoals zijn originele naam klonk) zijn geluk vond in de wereld van het amusement werkte hij namelijk eerst als brugwachter, chauffeur, drummer èn melkboer. Vooral voor die laatste professie heeft hij altijd een zwak gehouden. Zo bleek in 1971 toen hij zich ook als zanger presenteerde met het satirische nummer ‘Ernie The Fastest Milk Man In The West’. Het bleek een doorslaand succes, want vanaf 11 december 1971 stond Benny Hill vier weken lang op de 1e plaats van de Engelse Hitparade.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen