Cruiseschip Valiant Lady nog tot en met zondag in IJmuiden

Foto: Wim Meijer Fotografie

IJMUIDEN – Op tweede Paasdag had IJmuiden een primeur: toen voer in alle vroegte het cruiseschip Valiant Lady van de Britse cruisemaatschappij Virgin Voyages binnen. Het is het eerste cruiseschip in de vloot van de rederij van de flamboyante zakenman Richard Branson dat Nederland aandoet.

Aan boord van de Valiant Lady bevinden zich momenteel geen betalende passagiers. Het schip is gecharterd door een Amerikaanse televisiemaatschappij voor het programma The Bachelorette.

De Valiant Lady is het tweede nieuwbouwschip van Virgin Voyages. Behalve de Valiant Lady is er ook de Scarlet lady. Het derde schip van de serie is de Resilient Lady. Maar moet nog worden gebouwd.  De drie schepen hebben met elkaar een waarde van ruim 2 miljard dollar.De Valiant Lady (278 meter lang en 38 meter breed) biedt plaats aan 2.800 gasten en 1.150 bemanningsleden. Het passagierschip telt 17 dekken, waarvan er 13 door de gasten kunnen worden benut.

De Valiant Lady zal de komende dagen bij de Felison Cruise Terminal in IJmuiden blijven liggen. Op zondag 24 april om 19:00 uur vertrekt het voor een eenmalige 6-daagse cruise vanuit IJmuiden naar het Engelse Portsmouth. De enige bestemming op de route is Zeebrugge inclusief overnachting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen