Opbouw Bloemencorso Bollenstreek nadert eindstreep

Alleen deze ochtend kan men nog een kijkje gaan nemen in de klinkenberghal in Sassenheim waar de opbouw plaatsvindt van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Rond de duizend vrijwilligers zijn daar als sinds woensdag bezig om de miljoenen hyacinten, narcissen, tulpen andere (bol)bloemen te ‘steken’ en daarmee het corso vorm en kleur te geven.

Begint voor het grote publiek dat uit de hele wereld naar de bollenstreek komt vanavond het echte bloemenfeest met het lichtjescorso door Noordwijkerhout, morgen gevolgd door de grote tocht van Noordwijk naar Haarlem, voor de bewoners van die bollenstreek zijn de opbouwdagen een wezenlijk onderdeel van het jaarlijkse feest. Drie dagen lang komt alles en iedereen om sociaal en cultureel gebied samen in de hallen om de bloemen te steken, of om de bloemenstekers te ondersteunen met muzikale ondersteuning vanaf het Open Podium op het ‘evenementenplein’ in de hal waar met name de shantykoren zich niet onbetuigd lieten.

Eigenlijk vormt het sociale gebeuren van de opbouwdagen de ruggengraat van het corso. Leden van sportverenigingen, koren, scouting, jongeren – en muziek- en volkstuinverenigingen verenigingenverenigingen zorgen met elkaar voor drie supergezellige, sociale en vooral ook productieve dagen. Zonder  hen zou het corso niet bestaan.

Nieuws.nl ging gisteren langs in de Klinkenberghal en maakte bijgaande reportage.

Klik voor de reportage van Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff op de hoofdfoto bovenaan dit bericht.

Hieronder een foto-impressie van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer (klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van circa 80 foto’s)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen