Travel studenten leren Amadeus kennen

Studenten travel opleiding Cosmo Academy Nova College leren werken met Amadeus
Studenten travel opleiding Cosmo Academy Nova College leren werken met Amadeus
Foto: Nova College

Studenten van de opleiding Travel en hospitality van de Cosmo Academy Haarlem op het Nova College leren werken met Amadeus, een live GDS (Global Distribution System). Daarmee hebben zij een streepje voor op studenten van andere reisopleidingen die dit niet aanbieden.

Amadeus wordt wereldwijd gebruikt en is een boekingssysteem voor alle luchtvaartmaatschappijen en het meest gebruikte en gevraagde systeem bij zakenreisbureaus. Binnen het keuzedeel ‘zakenreizen’ worden de studenten intensief getraind in dit programma, zodat ze dit in de praktijk ook gelijk kunnen toepassen.

Gecompliceerde tickets
Bij de opleiding Travel en hospitality leren studenten gecompliceerde tickets boeken, de beste ticketprijs voor de klant berekenen, de bijbehorende Engelstalige voorwaarden begrijpen en reserveringen/tickets wijzigen en indien nodig annuleren. Daarbij leren ze ook de stoelen voor de klant te reserveren, inclusief de ruimbagage of andere zaken die mee op de vlucht gaan. Denk bijvoorbeeld aan muziekinstrumenten van een orkest. Dat leren de studenten allemaal in Amadeus, net als het bijboeken van de hotels en autohuur wereldwijd.

De business partners van Cosmo Academy VCK Travel en Otravo (o.a. Vliegtickets.nl) werken ook met Amadeus. Studenten kunnen daar tijdens hun stage hun kennis van het programma gelijk toepassen en het stagebedrijf hoeft ze daar niet apart op in te werken. Het behalen van een certificaat van Amadeus geeft een meerwaarde aan het diploma en is een waardevolle vermelding op het cv.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen