Agrarische dag gezellige ‘beestenboel’ met koeien, schapen, konijnen en poppenkast

Foto: Ton van Steijn

SANTPOORT – Al door de jaren heen vormt de Agrarische Dag een van de hoogtepunten van de Santpoortse Feestweek. En dat was vandaag niet anders. Vanaf 09.00 uur kon jong en oud genieten van alles wat het ‘platte land’ te bieden heeft. En dat is heel wat meer en ook heel wat anders, dan boze boeren met tractoren op de snelweg.

Natuurlijk, die tractoren waren er ook. Maar niet om te demonstreren, maar gewoon om te laten zien wat ze kunnen, en natuurlijk als optimaal klimtoestel voor de jeugd. De jeugd die zich deze dag wel heel goed kon vermaken.

Er was dan ook van alles te zien op het grote veld aan de voet van de Ruïne van Brederode. Van kleinvee zoals cavia’s en konijnen tot en met het grotere werk in de vorm van schapen en koeien die en passant ook nog even aan een grondige keuring werden onderworpen.En voor de jongeren die wel even uitgekeken waren op de ‘beestenboel’ was er dan nog altijd een springkussen, hooibalen om de klimmen en te klauteren en niet te vergeten de poppenkast.

Fotograaf Ton van Steijn was ook hier weer aanwezig en maakte de foto’s bij dit artikel.

Klik HIER voor Ton’s complete fotoserie van de Agrarische Dag en voor nog veel meer foto’s van alle evenementen tijdens het Dorpsfeest Santpoort.

Reacties

Cookieinstellingen