Basiscursus tekenen in Heemskerk van start; gratis proefles op dinsdag 6 september

Foto: Joke van Bree - aangeleverd

HEEMSKERK – Zin om te beginnen met een tekencursus? Dat kan! In september 2022 start Joke van Bree in een atelier in de Mariaschool op dinsdagavond een basiscursus tekenen voor volwassenen. Op 6 september is er eerst een gratis proefles en op 13 september start de cursus.

Op dinsdag 6 september is er eerst een proefles, waarbij men kennis kan maken met de methode en met de docente. Deze les begint om 19.00 uur en duurt een uur. Deze les wordt gegeven in een atelier op de bovenverdieping van de Mariaschool: de ingang is aan de achterkant, aan de Kerklaan. Gevraagd wordt om wel een eigen potlood (liefst 2B) mee te nemen, omdat er deze avond ook wat getekend gaat worden. Gezien de ruimte is opgeven voor deze proefles noodzakelijk. Wanneer er zich veel mensen opgeven, dan is het mogelijk dat er een tweede proefles wordt gegeven om 20.30 uur.

De lessen worden gegeven volgens de Betty Edwards methode, waarbij de cursist op een andere manier, met de rechter hersenhelft, leert kijken. Kijken, goed kijken zonder vooringenomen ideeën over een object, is de basis voor tekenen naar de werkelijkheid. Deze basiscursus is een stap-voor-stap methode: de deelnemer leert kijken naar lijnen en contouren, de ruimte in en om een object, verhoudingen en perspectief, licht en donker in een tekening. Naast het leren kijken wordt er ook intensief getekend. Deze basiscursus bestaat uit 10 lessen en in de laatste 4 lessen wordt aandacht besteed aan portrettekenen. De cursus is bedoeld voor absolute beginners en voor mensen die beter willen leren tekenen.

  • De gratis proefles is dus op dinsdagavond om 19.00u. Bij veel aanmeldingen ook om 20.30u.
  • De basiscursus start een week later, op 13 september, om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.
  • Opgeven voor de proefles kan via de website: www.jokevanbree.nl of stuur een e-mail naar [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen