55+

Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang & Vriendschap met ook leden uit de IJmond zoekt zangers

Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang & Vriendschap met ook leden uit de IJmond zoekt zangers.  Hart voor muziek en onderlinge vriendschappen gaan samen bij de koorleden, dus de naam van het koor behoeft geen verdere uitleg.

Zing je fit tijdens feestelijke concerten: Zang en Vriendschap biedt weer de kans aan zangers om mee te doen aan de repetitie en uitvoering van de Misa Criolla (13 november 2022) én het kerstconcert (17 december 2022). Lees snel verder!

Tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting) Bekijk en beluister ook het openingsfilmpje.

Maandag 12 september 2022 bezocht ik een speciale repetitie in het prachtige gebouw van Zang & Vriendschap (hieronder). Bij binnenkomst werd ik bijzonder vriendelijk ontvangen en direct aangesproken door diverse koorleden. Natuurlijk ook direct voorzien van koffie. (de tekst gaat steeds verder na afbeeldingen)Ik werd geïnformeerd omtrent de reden van deze open repetitieavond, (openingsfilmpje), waarbij men aspirant projectzangers de kans biedt te ervaren wat een warm bad het is om te zingen én dan ook nog samen met dit geweldig professionele mannenkoor!  Samenwerking van het koor met enthousiaste projectzangers gebeurt niet voor de eerste keer. De vorige keer, voorafgaand aan het concert Goud van Oud, kwamen maar liefst twaalf potentiële projectzangers naar de open repetitie en zongen zij mee tijdens het concert.

Zingen is gezond 

‘Je ziet echt mensen opknappen als ze gaan zingen’, zegt de vice-voorzitter Leo van de Pieterman. ‘Buiten dat het gebruik van de stem vooruit gaat, gaat de conditie van het hele lichaam erop vooruit. Je gebruikt veel spieren als je zingt. Het zorgt onder andere voor meer stabiliteit en je kunt zelfs afvallen. Bovendien zorgt zingen voor het aanmaken van endorfine in de hersenen. Dat is een gelukshormoon. Het zorgt voor meer geluk en is dus dé perfecte manier om stress tegen te gaan’.

 

Aspirant projectzangers die dit warme muzikale bad willen ervaren worden volop bijgestaan om alle (koor) vaardigheden te leren. Noten lezen is bijvoorbeeld niet noodzakelijk, maar enige ervaring is natuurlijk wel een pré. Wellicht wilt u door deze projectervaring wel definitief bij het koor komen zingen! Met vriendschappen zit het sowieso goed. Vriendschap is hier niet verbonden aan een religieuze- of politieke stroming. Het koor staat sowieso onder professionele begeleiding van musicus en dirigent Arno Vree (zie bovenstaand filmpje) De link naar zijn website staat onderaan dit artikel. Het koor brengt breed repertoire van middeleeuwse muziek, operaliederen maar ook moderne muziek en musicalnummers.

Deelname en kosten

Projectzangers leggen zich maar voor een te overziene periode vast en daarna hebben ze weer hun handen vrij. Maar, ik schreef het al,  je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij dit koor te blijven zingen. Deelnamekosten zijn € 75. ‘Erg goedkoop als je kijkt wat je er allemaal voor krijgt’ benadrukt vice-voorzitter Leo van de Pieterman.’13 repetities, zangtheorie en -lessen én twee optredens.!’ Natuurlijk is rekening gehouden met de mogelijke, lastige financiële situatie voor het komende najaar.

Wil je zingen, als projectzanger bij het langst bestaande mannenkoor van Nederland, stuur dan een e-mail naar [email protected]. (Klik op HOME voor de website van Zang & Vriendschap)

Home

 

 

 

 

 

 

Hieronder enkele afbeeldingen van het bijzondere interieur van het Gebouw van Zang en Vriendschap aan de Jansstraat 74 in HaarlemMeer informatie bij Rick van der Burg via [email protected] of via 06 39597493.
WEBSITE DIRIGENT ARNO VREE

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen