Halve van Haarlem brengt weer duizenden hardloopliefhebbers op de been

HAARLEM – Vandaag, zondag 25 september, vond in Haarlem de 36e editie plaats van de Halve van Haarlem. Een halve marathon met een geschiedenis die ooit begon begon als Trosloop, en die via Zilveren kruis Achmea, Vitaminestore en Teva (als sponsoren) nu voortgaat als de SportSupport Halve van Haarlem.

Het was inmiddels drie jaar geleden dat de Grote Markt in Haarlem voor ’t laatst het decor vormde voor start en finish van wat steeds bekend stond als Haarlem’s grootste hardloopevent (inmiddels is de Grachtenloop met afgelopen keer 3300 deelnemers groter). Twee jaar lang gooide corona roet in ’t eten en was er alleen de herinnering aan die laatste, regenachtige editie van 2019 waar Ronald Schröer als eerste over de streep kwam in een indrukwekkende eindtijd van 1 uur, 7 minuten en 45 seconden.

Toplopers aan de start van de Halve van Haarlem

Dit jaar was toch even spannend. Hoe groot zou de impact zijn van het twee jaar achterwege blijven van dit evenement. Die impact bleek behoorlijk, hoewel dat op de marathon nog meeviel. Daarbij verschenen zo’n 1700 deelnemers aan de start. De andere afstanden, later op de dag, moesten echter flink inleveren.

Los van het aantal deelnemers kan SportSupport terugkijken op een zeer geslaagde editie van de Halve van Haarlem. Prima weersomstandigheden, een supergezellige sfeer op de Grote Markt en een prachtig parcours dat ook nu weer traditioneel voerde vanaf de Grote Markt via Haarlem en Overveen, door het duingebied achter het circuit van Zandvoort, naar Bloemendaal aan Zee, en via de Zeeweg weer terug naar de finish op de Grote Marktwaar vandaag Sten Stoltenborg en Eline Cox als eersten de eindstreep passeerden.

De top-3 van de heren

Sten Stoltenborg kwam als eerste heer over de finish in een eindtijd van 1:09:51. Daarmee had hij op de eindstreep ruim 4 minuten voorsprong op de nummer 2,  Joey Hendriks, die 1:14:06 klokte. Andreas Moll eindigde als derde in 1:15:10

Bij de dames ging de overwinning naar Eline Cox in een tijd van 1.23.15. Als tweede finishte  waarmee ze Marieke van Lierop in 1.27.24 gevolgd door Marliz Altena in 1.28.08

De numers 1, 2 en 3 bij de dames

Uitgebreide fotoserie deelnemers Halve van Haarlem
Tijdens de Halve van Haarlem was ook Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer aanwezig. Hij filmde de start en maakte een  zeer uitgebreide fotoserie tijdens de passage op de Zeeweg bij Overveen.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor het filmpje van de start.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie (circa 250 foto’s) en zoek jezelf! Hieronder vast een voorproefje:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen