Veel kansen voor Telstar tegen Dordrecht; toch slechts één punt voor Velsenaren

Scorend voor Telstar tegen FC Dordrecht: Tom Overtoom en Glynor Plet

VELSEN – Een sensationele openingsfase vrijdagavond in de wedstrijd tussen Telstar en FC Dordrecht. Nauwelijks had het eerst fluitsignaal geklonken of de bal lag al achter Ronald Koeman jr. in het net. Het was Jaymillio Pinas die welgeteld 52 seconden nodig had om het eerste mandje aan de ‘verkeerde kant’ van het scorebord te brengen.

Het antwoord van de Velsenaren bleef niet lang uit. Ruim twee minuten later kwam de bal bij Tom Overtoom die met links uithaalde en de bal in de kruising liet verdwijnen en daarmee de stand weer in evenwicht bracht.

Vanaf dat moment was Telstar de partij die de meeste kansen creëerde, wat door, wie anders, Glynor Plet in de 12e minuut werd uitgedrukt in de score. Een corner van Giousis kwam precies op het hoofd van Plet die makkelijk binnen wist te koppen: 2-1.

Het leek een kwestie van tijd dat die voorsprong uitgebreid zou worden. Het liep echter anders, want in de 37e minuut was het opnieuw Pinas die voor Dordrecht wist te scoren.

Hoewel de meeste kansen in de tweede helft voor de Velsenaren waren werd er in de tweede helft niet meer gescoord. Dit vooral tot frustratie van de Telstar-spelers die ook direct na het laatste fluitsignaal hun ongenoegen toonden aan het scheidsrechterstrio.

Na het gelijkspel van vrijdagavond staat Telstar nu op de 12e plaats van de Keuken kampioen Divisie met een gelijk aantal punten als NAC en Jong PSV, die beiden een beter doelpuntensaldo hebben. Komende vrijdag kunnen de Witte Leeuwen dus goede zaken doen als ze op bezoek gaan bij NAC in Breda.

Klik HIER voor het wedstrijdverslag en de interviews na de wedsstrijd van mediapartner NH Nieuws.