112

Elf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in woning IJmuiden

Foto: Politie

IJMUIDEN – De politie heeft woensdag 7 december in een woning aan de Groeneweg in IJmuiden elf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en een 59-jarigebewoner van de betreffende woning  wordt op een later moment verhoord.

Op vrijdag 25 november hield de politie een minderjarige jongen aan toen deze zwaar vuurwerk gooide naar een boa in IJmuiden. Hierbij raakte de boa gewond. Bij controle van de woning waar de jongen woonachtig is trof de politie het onder het bed van de 59-jarige vader elf kilo illegaal vuurwerk aan.

Zowel vader als zoon moeten zich op een later moment verantwoorden. Het vuurwerk wordt nader onderzocht en daarna vernietigd.

Burgemeester van Velsen Frank Dales: “Ik ben blij dat de politie heeft doorgepakt op de nare gebeurtenis van eind november, toen na de wedstrijd Nederland – Ecuador een van onze boa’s gewond raakte doordat de jongen op Plein 1945 zwaar vuurwerk naar hem gooide. Nu blijkt dat er in de woning van dit gezin elf kilo illegaal vuurwerk is gevonden. Dat is levensgevaarlijk en tegelijk ook heel triest, want hier krijgt een jonge Velsenaar volledig het verkeerde voorbeeld. Ik roep iedereen op: gebruik je verstand en hou je ver van illegaal vuurwerk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen