‘The Son’ bij Filmhuis Heemskerk in Laurentz

HEEMSKERK – Na het succes van de ‘The Father’ is nu ook ‘The Son’ verfilmd. Filmhuis Heemskerk opent 2023 met dit aangrijpende drama op zondag 8 en woensdag 11 januari.

De Franse Florian Zeller is scenarist, regisseur en schrijver. Voor het theater schreef hij een trilogie over een vader, een moeder en een zoon. Deze toneelstukken bewerkt hij nu voor het witte doek. In 2020 werd Zeller bij het grote publiek bekend met The Father, waarin Anthony Hopkins de rol van dementerende vader vertolkt. De film werd bekroond met maar liefst zes Oscars, onder meer voor beste acteur (Hopkins), beste vrouwelijke bijrol (Olivia Colman) en beste film.

In The Son draait het om Peter (Hugh Jackman) en zijn 17-jarige zoon Nicholas. De jongen heeft sinds de scheiding van zijn ouders bij zijn moeder (Laura Dern) gewoond, maar voelt zich daar niet langer thuis. Peter en diens nieuwe partner (Vanessa Kirby) ontfermen zich over hem. Ze merken dat het echt niet goed met Nicholas gaat: hij kampt met somberte en heeft geen grip meer op zijn leven. Peter heeft aan zijn eigen vader (Anthony Hopkins) geen goed voorbeeld gehad, maar doet zijn uiterste best er voor zijn zoon te zijn.

  • Voorstelling: The Son
  • Data: zondag 8 januari om 20.00 uur, woensdag 11 januari om 15.00 uur
  • Adres: Theater en Filmhuis De Cirkel, Podium Laurentz, A. Verherentstraat 1, 1961  GD Heemskerk
  • Tickets: € 6,50 / € 5,50
  • Website: www.decirkelheemskerk.nl/film.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen