Schiphol verwacht meer dan 1300 bezoekers op banenmarkt

Foto: Roger Cremers / Schiphol

SCHIPHOL – Schiphol verwacht meer dan 1300 bezoekers op de banenmarkt die de luchthaven vandaag, zaterdag 4 februari,  houdt voor het werven van broodnodig extra personeel. Op het evenement zijn rond de vijftig werkgevers aanwezig om in gesprek te gaan over de openstaande vacatures, waaronder grote afhandelbedrijven als Swissport en Aviapartner.

Er staat veel op het spel. Schiphol moet in de drukke meivakantie en zomer mogelijk toch weer een maximum instellen voor het aantal reizigers dat dagelijks kan vertrekken. Dat komt omdat de afhandelbedrijven op de luchthaven nog steeds honderden mensen tekort komen. Als ze dat probleem niet binnen enkele weken hebben opgelost dan zal Schiphol opnieuw moeten ingrijpen, liet topman Ruud Sondag vrijdag nog weten.

Vorige maand gaf Schiphol juist aan dat de beperkingen na maart niet meer nodig zouden zijn. Zo’n reizigersplafond is er al sinds juli vorig jaar. Het werd ingesteld omdat er personeelstekorten waren bij de beveiligers op Schiphol. Daardoor ontstonden vanaf de meivakantie lange rijen, soms tot buiten de vertrekhal.

Behalve naar afhandelaars is er ook nog veel vraag naar ander operationeel personeel. Beveiligingsbedrijven als G4S en Trigion zoeken op de banenmarkt ook nog naar extra beveiligers en HMSHost, dat de horeca verzorgt op de luchthaven, probeert horecamedewerkers te werven. Ook wordt nog gezocht naar bijvoorbeeld schoonmakers, buschauffeurs en loodsmedewerkers.

Aanmelden
De banenmarkt wordt gehouden in het Atrium van kantoorgebouw The Base, Evert van de Beekstraat 104 op Schiphol-Centrum. Klik hier voor een routebeschrijving.

Geïnteresseerden voor de banenmarkt kunnen zich aanmelden via deze link. We willen graag voor iedereen voldoende tijd hebben, vandaar dat we werken met vier tijdsloten tussen 10.00 en 15.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen