Wethouder Schoorl opent hub websuper Picnic

Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK – Wethouder Aad Schoorl heeft woensdag 8 maart de nieuwe hub van Picnic op het Heemskerkse bedrijventerrein De Trompet geopend. De belangstelling voor de online supermarkt in Heemskerk en omstreken is overweldigend: ruim 15.000 huishoudens hebben zich al aangemeld in de Picnic-app. Vanwege het grote aantal aanmeldingen wordt iedereen gefaseerd toegelaten.

Ook in Beverwijk, Velsen-Noord, Castricum en Uitgeest
In totaal worden met de nieuwe hub 87.000 huishoudens bereikt. Naast Heemskerk worden de boodschappen binnenkort ook gratis bezorgd in Beverwijk, Velsen-Noord, Castricum, Uitgeest, Assendelft, Krommenie, Wormer, Wormerveer en Limmen. Nu de nieuwe hub is geopend kunnen meteen al duizenden klanten hun boodschappen bij Picnic bestellen. De online supermarkt gaat aanvankelijk de weg op met negen wagentjes en twintig runners (bezorgers). Om de capaciteit snel te kunnen opvoeren is de websuper op zoek naar meer runners, zodat steeds meer mensen in de regio van Heemskerk gebruik kunnen maken van gratis thuisbezorging.

Mooie toekomst
“Het grote aantal aanmeldingen in deze regio spreekt boekdelen”, zegt Michiel Muller, medeoprichter van Picnic. ”De mensen in Heemskerk en omstreken zien ook de voordelen van het gratis thuisbezorgd krijgen van de boodschappen, waardoor zij tijd overhouden die ze aan andere dingen kunnen besteden. We gaan de komende tijd ons uiterste best doen om iedereen zo snel mogelijk te kunnen laten profiteren van onze service.”

Wethouder Aad Schoorl ziet de komst van Picnic als een verrijking voor Heemskerk en omstreken. “Picnic is een mooie toevoeging op het al bestaande aanbod in Heemskerk. De locatie van de hub is perfect. Vanaf het bedrijventerrein De Trompet worden met de kleine wagentjes de boodschappen op een duurzame manier thuisbezorgd bij de klanten. Ik ga het zelf binnenkort ook een keer uitproberen.”

Minder CO2-uitstoot
Met het thuis laten bezorgen van boodschappen besparen inwoners van Heemskerk en de omliggende plaatsen zichzelf een autorit naar de supermarkt, waardoor ze minder CO2 uitstoten. Picnic maakt daarnaast een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen levensmiddelen inkoopt die daadwerkelijk door klanten zijn besteld. De websuper levert de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim één miljoen klanten verdeeld over heel Nederland.

Over Picnic
Voor de lancering eind 2015 heeft Picnic drie jaar lang in stilte met een team van 30 specialisten gewerkt aan het thuisbezorgen van boodschappen zonder onnodige tussenschakels. De klant kiest welke rit het beste uitkomt en weet via de Picnic boodschappenradar tot op de minuut precies hoe laat de bezorging zal plaatsvinden. De kosten van deze nieuwe manier van distributie zijn zo laag, dat de bezorging gratis is en de boodschappen de laagste prijs hebben. In 2018 startte Picnic ook in Duitsland en in 2021 in Frankrijk. Picnic is een initiatief van ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Daniel Gebler.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen