112

Hulpdiensten Schiphol rukken uit wegens voorzorglanding vrachtvliegtuig pakketbezorger DHL

Foto: Inter Visual Studio

SCHIPHOL – Hulpdiensten op Schiphol zijn gisteravond uitgerukt voor een noodsituatie van een vrachtvliegtuig van pakketbezorger DHL. De piloten van de Airbus A300 sloegen alarm vanwege een rookmelding en zijn teruggekeerd naar Schiphol.

(bronnen: NH Nieuws / Inter Visual Studio)

Meerdere brandweerauto’s wachtten het toestel op bij de Polderbaan. De Airbus is veilig geland en onder begeleiding van de hulpdiensten naar een vrachtplatform getaxied.

Het vliegtuig vertrok rond 21.30 uur vanaf de Aalsmeerbaan op Schiphol met als bestemming Leipzig. Kort na de start maken de piloten een noodmelding bij de luchtverkeersleiding. Op een geluidsopname is te horen de piloot op de radio een zogenaamde ‘mayday-call’ maakt en de luchtverkeersleider vertelt dat er een rookalarm is afgegaan. Het alarm is ook duidelijk hoorbaar op de opname.

Postman 1491, mayday mayday mayday

Piloot DHL-vlucht 1491Na de noodoproep kregen de piloten van DHL-vlucht 1491 een aparte radiofrequentie toegewezen om verdere instructies op te volgen. Op Schiphol werden intussen de hulpdiensten opgetrommeld en naar de Polderbaan gestuurd. Een half uur na de noodoproep landde het toestel weer op Schiphol en werd korte tijd op een taxibaan door de hulpdiensten geïnspecteerd.

Tegen 22.20 uur parkeerde de Airbus A300 weer op het vrachtplatform van DHL op Schiphol, waar het ongeveer een uur eerder vanaf vertrokken was. Of er echt sprake was van rook of dat het om een vals alarm ging, is nog niet bekend.

Reacties

Cookieinstellingen