Fotowedstrijd en gratis excursie door Kennemerduinen in kader Dag van de Duinen

Foto: Piet Veel

KENNEMERLAND – Op zaterdag 24 juni vindt dit jaar de jaarlijkse Dag van de Duinen plaats. De Dag van de Duinen is een eerbetoon aan de schoonheid van het duinlandschap. Tegelijkertijd vestigt het de aandacht op de kwetsbaarheid van de duinen. Onze duingebieden spelen een essentiële rol voor dieren en planten, maar ook voor de mens.

Gratis excursies met gids
Op de Dag van de Duinen kun je langs de kust door heel Nederland gratis deelnemen aan één van de vele bijzondere excursies. In onze regio zijn dat er alvast twee. Ga op pad met een echte duinkenners en ontdek de veelheid aan planten en dieren in de duinen. Een leerzame en leuke ervaring! Aanmelden is kosteloos en kan via: www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee. Doe het wel snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Fietsexcursie: geschiedenis van de waterwinning in de Kennemerduinen
Duinkenner en hydroloog Piet Veel neemt je mee door de geschiedenis van de waterwinning in de Kennemerduinen. In 2003 is de waterwinning in het gebied beëindigt en sindsdien heeft de natuur zich hersteld. Tijdens de fietsexcursie gaan we met eigen ogen zien dat 20 jaar na het stopzetten van de waterwinning de karakteristieke duinnatuur weer op grote schaal aanwezig is.

We bezoeken het monumentale waterleidingcomplex, de nog in het terrein aanwezige puttenreeks en plekken waar maatregelen zijn uitgevoerd (in verschillende perioden) om de kenmerkende vegetatie van natte en vochtige duinvalleien te herstellen.

Fotowedstrijd
Jouw foto uitgelicht wordt in tijdschrift DUIN? Dit is je kans! Voor de Dag van de Duinen wordt een fotowedstrijd georganiseerd. Je hoeft geen ervaren natuurfotograaf te zijn, iedereen kan een foto opsturen. Ga naar www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/doemee en ontdek hoe je mee kunt doen. Inzenden kan tot uiterlijk 11 juni.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen