Fotoworkshop weidevogels in de Hempolder bij Akersloot

Foto: landschap Noord-Holland

AKERSLOOT – Tijdens een unieke fotoworkshop op zaterdag 20 mei neemt boswachter Hans van Landschap Noord-Holland de deelnemers mee naar de Hempolder. Met zestig hectare is de Hempolder misschien niet enorm groot, maar het is wel een heel bijzonder gebied met diverse weidevogels en daarmee een walhalla voor iedere natuurfotograaf.

Grutto’s en andere weidevogels voor je camera
Fotografen opgelet! Altijd al de wens gehad om de grutto te fotograferen met de beste tips van een ervaren vogelaar? Dan is dit je kans! Hans Brinks, boswachter bij Landschap Noord-Holland, fotografeert zelf al jarenlang weidevogels. De boswachter weet hoe je de vogels het beste kunt fotograferen én hij weet ook een heleboel over de weidevogels te vertellen.

Door de open ligging van de Hempolder, als een soort schiereiland in het Alkmaardermeer, is het traditioneel enorm rijk aan weidevogels. In de toptijd zitten hier met gemak tientallen paar grutto’s, maar ook andere weidevogels als tureluur, scholekster en kievit.

Ga mee met deze fotografieworkshop en laat je verrassen hoe veelzijdig je de weidevogels op de foto kan zetten! Een workshop voor (beginnende) fotografen, die wel weten hoe ze hun camera kunnen bedienen.

Je kunt al wat voorwerk doen via: Weidevogelpodcast | Landschap Noord-Holland.

  • Wanneer: zaterdag 20 mei 2023 van 08:00 tot 10:00 uur
  • Vertrekpunt: Werkschuur Landschap Noord-Holland; Hemweg 1; 1731 GK Akersloot
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen