Swim to Fight Cancer: met z’n allen zwemmen door Haarlemse grachten voor KWF Kankerbestrijding

HAARLEM – Een unieke zwemtocht door de grachten van Haarlem. Op zondag 4 juni kon dat weer… eindelijk! Want de vorige editie dateerde alweer van 2019. Daarna kon het sportieve evenement 2 jaar niet doorgaan vanwege corona, en vorig jaar was het blauwalg wat ervoor zorgde dat er niet gezwommen kon worden.

Dit jaar kon het dus wel. Enkele dagen voorafgaand aan de zwemtocht was het water nog getest door het Hoogheemraadschap Rijnland en daaruit bleek is gebleken dat er nauwelijks blauwalg in het water van de Haarlemse binnenstad zat. Wellicht heeft het koude voorjaar daar een positieve rol in gespeeld. Zo heeft ook hier weer ieder nadeel z’n voordeel.

Nu stond dus niets meer de Swim to Fight Cancer in de weg en gingen zo’n 450 zwemmers van alle leeftijden en uit de hele regio zondagmiddag dus te water in het nog vrij koude water (18 graden) van het Spaarne voor naar keuze 500 meter, 1, 2 of 4 kilometer via o.a. de Bakenessergracht en de Nieuwe Gracht.Doel van de hele gebeuren, behalve een sportieve ervaring, bovenal de aan de Swim gekoppelde sponsoractie met opbrengst voor KWF kankerbestrijding. Het grote doel was om het mooie recordresultaat van de editie van 2018 te overtreffen. Toen kwam er maar liefst 481.000 euro binnen. En dat doel werd gehaald. Aan het einde van de middag werd bekendgemaakt dat er maar liefst 581.454 euro was opgehaald, ruim een ton meer dan in 2018.

Het is een resultaat waar iedereen trots op kan zijn, zowel al die 450 zwemmers als al die vrijwilligers die het mogelijk maakten om dit evenement mogelijk te maken.

NieuwsNL-redacteuren Wim Meijer en Charles Duijff waren de hele dag aanwezig tijdens de Swim to Fight Cancer en maakte een uitgebreide reportage. Voor vele unieke foto’s treft u verderop een link naar het album met alle afbeeldingen!

De Haarlemse burgemeester Jos Wienen arriveerde per boot bij het startponton (zie onderstaand filmpje, waarin ook de organisatie van Swim to Fight Cancer kort iets vertelt over het goede doel)

Bekijk hieronder het filmpje van de kinderdeelname


KLIK HIER voor het uitgebreide album met alle foto’s

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen