Opening expositie ‘Het hout niet op’

HEEMSKERK – Sinds zaterdagmiddag 5 augustus presenteren de Heemskerkse kunstenaars Joke van Bree en Klaas Lakeman de expositie ‘Het hout niet op’ in het gemeentehuis van Heemskerk.

Hout speelt een belangrijke rol in de werken van Joke en Klaas. De olieverfschilderijen en tekeningen van Joke laten prachtige doorkijkjes zien van de bomenreeks in de Marquettelaan en omgeving. Gedurende de tentoonstelling in het gemeentehuis zal Joke ter plekke ook een tekening maken, uiteraard met bomen in de hoofdrol. Het werk van Klaas bestaat uit houten, kleurige vormen en structuren, van eenvoudige bijna alledaagse wiskundige objecten tot complexere.

Het thema ‘Het hout niet op’ is om diverse redenen gekozen. Hout staat centraal in deze expositie en wordt al eeuwenlang gebruikt/ verwerkt in kunst. Daarnaast is dit voorlopig de laatste expositie georganiseerd door Stichting Kijk! Heemskerk. De hal van het gemeentehuis kan namelijk ruim een jaar niet gebruikt worden i.v.m. de aankomende verbouwing. Echter: het houdt niet op, St. Kijk! Heemskerk verwacht in 2025 weer te kunnen exposeren!

De expositie is nog te zien tot en met 7 september 2023 tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis, Bibliotheek en het gemeentehuis.

IJmond Nieuws was aanwezig bij de opening van de expositie en maakte bijgaande reportage.

Cookieinstellingen