Maurice van Schoonhoven  en Théotime Voisin openen seizoen Theater De Cirkel

Foto: Milagro Elstak

HEEMSKERK – Op 3 september 2023 start het nieuwe seizoen bij theater en filmhuis De Cirkel. Dit theater, dat volledig draait op de inzet van vrijwilligers, biedt een mooi nieuw programma aan.

(bron: De Cirkel / foto’s: Milagro Elstak / video: IJmond Nieuws)

De Cirkel opent het koffieconcertseizoen met twee buitengewone talenten: Maurice van Schoonhoven (1984) speelt piano en Théotime Voisin (1992) contrabas. Samen brengen zij het programma ‘A spicy odyssey; a Poetic Adventure for Double Bass and the Piano’ met centraal een zeer afwisselend en toegankelijke muziekstuk van Fouché. Daarnaast spelen zij stukken van Mendelssohn en Chopin (piano solo).

Voor het eerst bij deze concerten zal er een introductie van de muziek worden verzorgd door Chris Jobse. Deze zal rond 10:45 starten in de zaal; bezoekers van het concert kunnen dit gratis bijwonen.

(foto: Milagro Elstak)

Maurice van Schoonhoven studeerde bij Bernd Brackman in Amsterdam, bij Maria João Pires in Portugal, en in Berlijn bij de Russische pianiste Elena Richter. Hij stelt zijn duizelingwekkende techniek altijd in dienst van de muziek zelf: met zijn veelkleurige toonpalet weet hij de luisteraar in het hart te raken. Dit werd met allerlei prijzen bekroond: zo won hij in 2001 de Rotterdamse Pianodriedaagse, in 2002 het vermaarde Königin Sophie Charlotte Concours in Duitsland, en in 2004 het Theater aan de Paradeconcours te Den Bosch. Maurice treedt zowel op in Nederland als in het buitenland. Zijn repertoire is breed, met een accent op de grote romantische pianoliteratuur.

Sinds 2019 vormt Maurice een duo met Théotime Voisin. Théotime is sinds oktober 2016 plaatsvervangend solocontrabassist bij het Concertgebouworkest. Sinds 2020 werkt hij als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook Théotime heeft diverse internationale prijzen gewonnen, waaronder in Rome (2008), Parijs (2010), en San Francisco (2011).

“Wie niet door Maurice van Schoonhoven geraakt wordt, heeft een hart van steen” aldus de vermaarde Britse Lisztkenner en -interpreet Leslie Howard.

Dit seizoen zijn er 8 koffieconcerten in theater en Filmhuis De Cirkel. Een kopje koffie of thee is bij de prijs inbegrepen. Het totale aanbod staat op www.decirkelheemskerk.nl/koffieconcert/.

Toegangskaarten
Toegangskaarten zijn te koop via de website en op de dag van het koffieconcert aan de zaal. Kijk voor meer informatie en tickets op www.decirkelheemskerk.nl/koffieconcert/

Adres: Theater en Filmhuis De Cirkel, A. Verherentstraat 1, 1961 GD Heemskerk (Reserveren: www.decirkelheemskerk.nl)

Cookieinstellingen