Koffieconcert met Strijktrio Ruiqi Ren bij De Cirkel in Heemskerk

Ruiqi-Anna-Mimoe
Ruiqi-Anna-Mimoe
Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK – Het internationale Strijktrio Ruiqi Ren treedt zondag 5 november 2023 om 11.30 uur op in Theater en Filmhuis De Cirkel met muziek uit de gouden eeuw.

Het Strijktrio bestaat uit Mimoe Todo uit Japan (klavecimbel), Ruiqi Ren uit China (viool), en de Cubaans-Oekraïense Anna Litvinenko (cello). Allen hebben gespeeld in diverse internationale orkesten en opgetreden op bekende internationale podia, zoals het Concertgebouw, New York’s Carnegie Hall en Brussel’s Bozar.

Ruiqi Ren treedt regelmatig op als soliste in Europa, de VS en Azië. Zij was gastspeler bij onder meer de Nederlandse Bachvereniging, en trad op in het Concertgebouw en in New York’s Carnegie Hall. Ruiqi Ren is een bekende van de Heemskerkse muziekschool. Mimoe Todo speelt klavecimbel, orgel en fortepiano in diverse orkesten zoals het Balthasar Neumann Orchestra. Anna Litvinenko speelde als soliste in Europa en de VS, waaronder bij het Odessa Philharmonic en de New World Symphony. Ze trad op in het Concertgebouw en in Brussel’s Bozar.

Het strijktrio brengt muziek van diverse componisten uit de 17e en 18e eeuw, waaronder Isabella Leonarda, Alessandro Stradella, Neil Gow en Nicola Matteis.

Voorprogramma
Steffen en Jay Scheeling (viool en cello) treden op in het voorprogramma. Steffen is een oud- leerling van Ruiqi Ren

  • Voorstelling: Strijktrio Ruiqi Ren
  • Datum:  Zondag 5 november 2023
  • Aanvang: 11.30 uur
  • Toegang: € 16,00/ € 14,00 (vrienden)
  • Reserveren: www.decirkelheemskerk.nl. Aan de deur kun je (mits de voorstelling niet is uitverkocht) met pin een toegangsbewijs kopen.
  • Adres: Theater en Filmhuis De Cirkel, Podium Laurentz, A. Verherentstraat 1, 1961 GD Heemskerk
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen