Adopteer een kerstboom bij Pieter Vermeulen Museum

Foto: Pieter Vermeulen Museum

DRIEHUIS – Ook dit jaar fungeert het Pieter Vermeulen Museum weer als uitgiftepunt voor duurzame kerstbomen. Belangstellenden kunnen een natuurvriendelijke kerstboom in huis halen. De bomen met kluit komen van een kweker in Leusden en kunnen in januari worden terugbezorgd. Dan worden ze opnieuw geplant. De bomen zijn genummerd. Iedereen die vorig jaar een adoptieboom had, krijgt daarover bericht en kan dezelfde boom opnieuw in huis nemen.

Er zijn ook nog tientallen ‘vrije’ bomen beschikbaar voor mensen die dit jaar voor het eerst een duurzame kerstboom willen. Mensen die al een boom hadden, kunnen die op zaterdag 9 december ophalen. Dat kan van 10.30 tot 14.00 uur, op het terrein van buurttuin Waterloo achter het museumgebouw. De nog ‘vrije’ bomen kunnen worden afgehaald op zondag 10 december, tussen 12.30 en 15.00 uur. Daarbij geldt: op = op.

Dankzij de vele regen is de kwaliteit van de bomen dit jaar erg hoog, aldus de kweker. De adoptiekerstbomen kosten 33 tot 60 euro (zelfde prijs als in 2022), afhankelijk van de lengte van de boom. Dat is naast 10 euro statiegeld, die je terugkrijgt als je de boom in januari in goede staat terugbrengt.

Kerstsfeer
De kerstbomenmarkt voor de nog vrije adoptiebomen op zondag 10 december krijgt een extra sfeervol tintje. In buurttuin Waterloo treedt dan popkoor ‘Decibel’ op. Onder leiding van dirigent Aswintha Weidema brengt dat koor van 13:30 tot 14:15 uur vrolijke kerstliedjes ten gehore. Om helemaal in de stemming te komen is er ook een knus houtvuur, warme chocomel en glühwein.

Vrijwilligers gezocht
Het uitgeven van de bomen gebeurt door vrijwilligers. Het Pieter Vermeulen Museum kan op zaterdag 9 en zondag 10 december nog wel wat extra handjes gebruiken voor deze actie. Ben je in goede conditie en heb je zin in een extra work-out in een gezellige setting, meld je dan aan via [email protected]

Het Pieter Vermeulen Museum is gevestigd aan de Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL Driehuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen