Vogelnesten van bosuilen, kerkuilen, ooievaars en zeearenden weer te zien op camera Beleef de Lente

Foto: Unsplash - Maurice Schalker

Vanaf vandaag zijn nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen, zeearenden  weer te zien via de camera’s van Vogelbescherming. En de komende perioden komen daar nog een aantal nesten bij, zoals die van de ooievaar, visarend, slechtvalk, koolmees en merel..

De camera’s van het populaire project ‘Beleef de Lente’ staan weer aan. Voorgaande jaren hebben aangetoond dat meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden. Vijf maanden lang kunnen Nederlanders tijdens het broedseizoen zien wat er gebeurt in de vogelnesten. De eerste broed- en nestelactiviteiten in het voorjaar tot het moment dat de laatste jonge vogeltjes zijn uitgevlogen zijn te zien.

Elk jaar zijn jonge uiltjes de publiekslievelingen. De bosuil die nu door de camera’s wordt gevolgd, heeft twee eieren gelegd en krijgt woensdag mogelijk een derde bij. De zeearenden vliegen terug naar hun oude nest.

Rond de 100 vrijwilligers van Vogelbescherming zorgen voor de webcams en schrijven blogs over de vogelbelevenissen. Vogelbescherming maakt de locaties van de nesten niet bekend, om te voorkomen dat mensen ze opzoeken. De vogels hebben tijdens de broedperiode rust nodig.

U kunt de broed- en nestelactiviteiten volgen via de website van Vogelbescherming Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen