VZOS Santpoort leden succesvol op EK Indoor in Fuerteventura Spanje

Foto: Aangeleverd

VELSEN / FUERTEVENTURA – Afgelopen week werden de Europese Kampioenschappen Indoor met de handboog gehouden op het Spaanse eiland Fuerteventura. De wedstrijd bestond uit 3 dagen schieten in een grote hal op doelen die qua afstand variĆ«erden tussen de 6 en 27 meter. In totaal waren er 251 deelnemers uit 25 landen.

Judith Porsch uit Velsen-Noord, al 28 jaar lid van de 128 jaar oude handboogschietclub VZOS te Santpoort, prolongeerde haar Europese titel in de klasse Dames Historische Boog. Bovendien kreeg ze het voor elkaar om twee wereldrecords te verbeteren.

VZOS Santpoort was dit keer goed vertegenwoordigd, want naast Judith en Maarten deden dit keer ook Ilse Bottema en Tineke Visser-Dijkstra voor het eerst mee aan dit kampioenschap, Ilse in de Recurve klasse en Tineke in dezelfde klasse als Judith. Alles bij elkaar was het voor de deelnemers een ware rollercoaster, met ups en downs, maar alleen hielden ze zich prima staande met een prachtig resultaat! Ilse is 3e geworden en Tineke claimde een verdiende 2e plaats. Ook Maarten haalde het podium met een 3e plek!

Op de website EIAC2024 zijn alle uitslagen terug te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen