Rode kaart en blunder Koeman leveren FC Emmen drie punten op tegen Telstar

VELZEN ZUID – Het leek opnieuw een mooie avond te worden voor Telstar. Al sinds november blijken de Witte Leeuwen op eigen terrein onverslaanbaar, en dat leek ook vrijdagavond het geval. Al na ruim een half uur stonden de Velsenaren met 2-0 voor. Dat kón toch niet meer stuk? Dus wel!

(foto’s: Dennis Gouda)

Eigenlijk kende Telstar gisteravond een droomstart met eerst een grote kans voor Mohammed Tahiri, die van grote afstand de bal met een venijnige stuit op doelman Eric Oelschlägel afvuurde, doch zijn schot met moeite gestopt zag worden. Even later, in de 29e minuut was het diezelfde Tahiri die alsnog tekende voor de 1-0 op aangeven Youssef El Kachati .

Vijf minuten later was het opnieuw El Kachati  die een grote kans kreeg  vanaf de rechterkant maar zijn inzet door de Emmen-doelman verwerkt zag tot hoekschop. Een hoekschot die via het hoofd van Telstar’s centrale verdediger Thomas Oude Kotte alsnog in het doel verdween.

Rode kaart
Met twee mandjes aan de goede kant van het scorebord leek het een mooie avond te worden voor de Velsenaren. Maar dat liep anders. Vijf minuten voor de rust liep Jay Kruiver tegen een rode kaart aan toen hij de doorgebroken Vicente Besuijen even vasthield. Over het wel of niet doorgebroken zijn van Besuijen bestond wel de nodige twijfel, ook in de studio van ESPN, omdat er op dezelfde lijn nog een andere verdediger van Telstar stond. Voor scheidsrechter Thomas Hardeman was er echter geen twijfel en moest Telstar door met 10 man.

Ondanks het ondertal leek Telstar na rust nog steeds niet de mindere van Emmen tot de 51e minuut, toen Vicente Besuijen zorgde voor de aansluitingstreffer, wat Emmen weer hoop gaf op alsnog een goed verder verloop  van de avond. Dat goede verloop diende zich even snel als onvoorspelbaar aan.

Bizar ‘Koeman-moment’
In de 54e minuut leek Ben Scholte van Emmen met een ‘hoog been’ binnen de 16 van Telstar te zorgen voor ‘gevaarlijk spel’. Ronald Koemand jr, die de bal inmiddels had opgevangen, dacht dat de scheidsrechter hiervoor had gefloten en rolde de bal voor zich uit om een vrije schop te gaan nemen. Het bleek een uniek misverstand: de scheidsrechter had namelijk helemaal niet gefloten. Van het uitrollen van de bal werd dan ook dankbaar gebruik gemaakt door Ben Scholte die de gelijkmaker langs de onfortuinlijke Koeman binnen tikte.

Na de gelijkmaker was het een kwestie van tijd dat Emmen de genadeklap zou uitdelen. Na eerst nog een paar fraaie reddingen door Koeman kwam die genadeklap in de 66e minuut in de vorm van een snoeiharde kopbal van Maikel Kieftenbeld.

In het resterende deel van de wedstrijd probeerde Telstar nog wel om langszij te komen met nog een grote kans voor invaller Zakaria Eddahchouri, die zijn schot in het zijnet zag eindigen. Uiteindelijk kon Emmen met drie punten naar huis en bleven de Velsenaren achter met een kater van een wedstrijd die eigenlijk werd bepaald de twee fatale momenten. Het hád zo mooi kunnen zijn!

Klik hier voor het wedstrijdverslag en voor de interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Nog een kleine beeldimpressie van de wedstrijd gemaakt door fotograaf Dennis Gouda. Klik HIER voor zijn complete fotoserie.