22-03-2014: Onder Ons/Pearle/BSK – Forline Almere

De laatste thuiswedstrijd van seizoen 2013-2014, zo’n biljartseizoen is om voordat je het weet.
De tegenstanders van vandaag kwamen uit Almere, de club die een aantal maanden geleden een brand te verwerken heeft gehad.
Na het aanschouwen van de prachtige zaal in Beverwijk, wisten…

De laatste thuiswedstrijd van seizoen 2013-2014, zo’n biljartseizoen is om voordat je het weet.
De tegenstanders van vandaag kwamen uit Almere, de club die een aantal maanden geleden een brand te verwerken heeft gehad.
Na het aanschouwen van de prachtige zaal in Beverwijk, wisten de mannen uit te brengen dat wat hen betreft de brand wel een paar uurtjes langer had mogen duren in Almere. Nu hadden ze “alleen maar” rookschade en dus geen nieuw pand met nieuwe biljarts voor deze club, wat ze oprecht leek te spijten.
Maar goed, biljarten dus!
 
Marcel startte met het 47/2 tegen Stefan Damen. Weinig vuurwerk qua hoge series, maar een prima overwinning in 11 beurten.
Vincent nam het libre voor zijn rekening tegen Martin Vreekamp. Beide spelers kwamen moeizaam uit de startblokken, maar libre blijft libre en kan zomaar beslist zijn. Mooi verzamelstootje, ballen in positie brengen en Vincent tikte de partij uit met een prima serie van 143. 4-0 voor dus!
Even een broodje bal naar binnen schuiven en we zijn weer klaar voor de volgende ronde.
 
Jeroen mocht het bandstoten weer voor zijn rekening nemen tegen uitgesproken specialist Gert van Beek. Slechts 10 beurten had deze routinier nodig voor de 75 caramboles, waarmee de eerste ronde eindigde in een 4-2 overwinning. Vincent was tegelijkertijd de strijd in het libre weer aangegaan en wederom met succes.
Waar er in de eerste ronde nog 10 beurten nodig waren, was het nu na 8 beurten al beslist. Leuk detail: de slotserie van Vincent van 93 was exact gelijk aan het totale aantal caramboles die door zijn tegenstander in 8 beurten waren verzameld. Dit voor de statistici onder ons…
Jeroen ging wederom ten onder tegen Gert van Beek. Misschien toch maar weer eens wat meer gaan biljarten, want nu voelen zelfs de eenvoudigste posities heel ingewikkeld aan…en dan is bandstoten best een uitdaging.
Marcel en Stefan waren inmiddels aan een marathonpartij begonnen. Niet dat het zo buitensporig veel beurten waren, maar het duurde wel heeeeeeeeeel lang.
Een sterke start van Marcel werd gevolgd door een mooi staaltje mentale oorlogsvoering. Blijven lachten terwijl je tegenstander langzaam rood aanloopt van irritatie (vooral over zijn eigen fouten overigens) en je kunt eigenlijk al niet meer verliezen. Dat gebeurde dus ook niet en na een uurtje of 6 was de partij in het voordeel van Marcel beslist.
 
 
Nog één uitwedstrijd in Arnhem over 2 weken (wederom Vincent, Marcel en Jeroen) en dan is het seizoen voorbij.
Jeffrey heeft aangegeven voorlopig zijn keu aan de wilgen te hangen om zich volledig op zijn veeleisende opleiding te kunnen storten. Je moet soms keuzes maken en eerlijk is eerlijk, biljarten kan altijd nog. Dat betekent echter wel dat het voor ons moeilijk wordt om volgend seizoen verder te gaan. Versterking wordt gezocht, maar de spoeling is niet erg breed. Tijd zal het leren, wordt vervolgd…
 
 
Jeroen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen