8 februari 2014: Zaal Verploegen – Onder Ons Pearle/BSK

8 februari 2014: Zaal Verploegen – Onder Ons Pearle/BSK
 
 
 
Zaterdagmorgen om 09.15 afspreken bij de Burger King bij Zaandijk, je moet er iets voor over hebben om in de eerste divisie topteams te mogen acteren….

8 februari 2014: Zaal Verploegen – Onder Ons Pearle/BSK
 
 
 
Zaterdagmorgen om 09.15 afspreken bij de Burger King bij Zaandijk, je moet er iets voor over hebben om in de eerste divisie topteams te mogen acteren. Teamleider Vincent, herintreder Marcel en stuurman Jeroen mochten het varkentje deze keer wassen en deze keer bevond het varkentje zich in Wijchen, ergens in het schemergebied tussen Gelderland, Brabant en Limburg. 
 
Als eerste vroeg Vincent waar de TomTom was…maar de dienstdoende stuurman gaf aan het wel te weten…dacht ie.
 
Enfin, 1,5 uur later waren we wonderwel in één ruk tot voor de deur van Zaal Verploegen in Wijchen aangekomen, alwaar we een lege ruimte binnenstapten. Verkeerde ingang dus, we moesten toch de bescheiden opgang naar de biljartverdieping hebben.
 
Voor de beeldvorming: de zaal in Wijchen is er eentje in de categorie “vergane glorie”. Best een aardige zaal met 2 matchtafels, 2 snookertafels en een stuk of 7/8 kleine biljarts, maar alles een tikje gedateerd…de rafels hangen aan de banken, zeg maar.
 
Dan kom je daar binnen en de opponenten staan uitgebreid te trainen op de splinternieuwe lakens en gaan daar zo in op, dat er nauwelijks een goedemorgen of een handdruk van af kan voor de gasten…jammer, maar zoals mijn dochtertje zo mooi kan zeggen: niks aan de hand!
 
Bakkie koffie, koekje erbij en we gaan zo langzaamaan onze spullen uit de foedralen pakken. Vincent en Marcel mochten de eerste omloop starten, respectievelijk op libre en 47/2.
 
Nu wil het grappige toeval de we een bekende dachten te ontdekken in bijna-Limburg… De tegenstander van Vincent, Sjef Jansen, is een look-a-like van BV Velsen kaderspeler Rob Overdijk! Dezelfde houding, dezelfde gekke zwarte pvc-keu en zelfs hetzelfde kapsel, zij het in een iets natuurlijker tintje.
 
Vincent was er helemaal door van slag en verloor kansloos in 6 beurten. Marcel deed het op de andere tafel beter tegen voormalig topper Rini Megens. Prima beurten en technisch fraiae oplossingen afgewisseld met mindere momenten (op 3 caramboles voor het einde de tegenstander nog een kans geven) waren voldoende om de eerste 2 punten op het bord te zetten.
 
Jeroen mocht het bandstoten voor zijn rekening nemen tegen Richard van Oosterhout. Op splinternieuwe lakens met “glijdende” banden is dat nog niet zo makkelijk, maar ondanks een redelijk gelijk opgaande strijd, haalde Jeroen de punten binnen. Zo, we zijn in ieder geval niet voor niets gekomen.
 
Vincent verloor ook de 2e ronde van Sjefke “Overdijk”, maar we zullen het hem niet aanrekenen…hij wordt bijna vader en dan zijn je gedachten elders… (poepluiers, slapeloze nachten, een bijna exploderende vriendin en wellicht ook bij het klein wondertje zelf…).
 
Hoog tijd voor een broodje bal…en doorrrr….
 
Marcel klaarde het kaderklusje wederom vakkundig (wel weer op een paar caramboles de tegenstander nog een kans gegeven, even de spanning er in houden), alleen wist Jeroen het bandstoten niet te winnen in de 2e ronde. 4-2 en 2-4 dus, maar goed…niet met lege handen naar huis.
 
Al met al ben je een hele dag onderweg, maar het was wel gezellig. Zoals de meesten wel weten, speel ik al jaren met Vincent samen, maar ook met Marcel heb ik heel wat wedstrijden achter de rug. Het is inmiddels zo’n 15 a 16 jaar terug dat wij de landelijke A-jeugdcompetitie afwerkten, leuk dat je jaren later (zegt de oude man) weer samen op pad bent. Ik kan u overigens verhalen vertellen over die A-jeugdcompetitie…maar dat is wellicht voor later J
 
 
 
We spelen dit seizoen nog één keer thuis op 22 maart tegen Almere en daarna nog één keer uit in een niet nader te noemen locatie waar je op sommige delen van het biljart niet alle stootbeelden kunt uitvoeren, om bouwtechnische redenen…
 
Met dit raadseltje sluit ik af, hopelijk zien we u 22 maart in Beverwijk!
 
 
 
Jeroen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen