Eindelijk einde aan hachelijke situaties op ‘pizzarotonde’?

Foto:

Het lijkt erop dat voor de gemeente Beverwijk, het ongeluk tussen een lijnbus en (huisartsen) ambulance op de ‘pizzarotonde’ de bekende druppel is om de verkeerssituatie te gaan verduidelijken. Het Noord Hollands dagblad meldt dat  vanaf oktober de rotonde bij de Plesmanweg/Wijk aan Duinerweg op een aantal punten wordt aangepakt.

Veel automobilisten ‘vergeten’ bij het aanrijden op de Plesmanweg richting Wijk aan Duinerweg voorrang te verlenen. Een weggebruiker verteld: ‘Onlangs veroorzaakte ik hier zelf bijna een ongeluk. Ik schrok van mijzelf want ik reed op de ‘automatische piloot’ en vergat bij het aanrijden vanaf de Plesmanweg op de rotonde, waar ik in het verleden op deze route altijd zelf voorrang kreeg, om nu voorrang te verlenen en schoot voorbij de haaientanden. Gelukkig liep dit net goed af’

De gemeente gaat door middel van verschillende aanpassingen, van het plaatsen van extra verkeersborden, andere opritten tot het verleggen van een voetpad, de verkeerssituatie verder verduidelijken. Ook zal er door vragen van de fractie van d66,  door het college B en W onderzoek worden gedaan naar het aantal ongelukken en veiligheid op de rotonde. Tot op heden is alleen het ‘lijnbus’ ongeluk bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen