Gevelplaat ‘Steenhouwerij’ eerste aanblik nieuw pand SIG

Foto:

De SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking in Midden- en Zuid-Kennemerland, opent vrijdag 27 juni a.s. haar nieuwe bestuursbureau aan de Alkmaarseweg 1 in Beverwijk. Het bestuursbureau is gevestigd op de begane grond van het multifunctionele nieuwbouwproject ‘De Steenhouwerij’.

Op het terrein waar tot 1991 de oude steenhouwerij van de fa. Groot Natuursteen zat, is een compleet nieuw gebouw verrezen. De oorspronkelijke gevelplaat van de steenhouwerij is teruggeplaatst boven de nieuwe, centrale ingang. Op de begane grond zijn de administratieve en regionaal aansturende werkzaamheden van de SIG gebundeld. Ook de SIG-afdelingen Gezinsondersteuning Midden-Kennemerland en Ambulante Ondersteuning IJmond houden hier kantoor.
In een aanpalende ruimte, op de kop van het gebouw, is een winkel ingericht met de ambachtelijk vervaardigde producten van cliënten van dagcentrum Wisselwerk, dat schuin tegenover de Steenhouwerij, aan de Schans, is gevestigd. 
Op de drie verdiepingen boven het bestuursbureau, zijn twee woonprojecten van de SIG gerealiseerd, met tien appartementen voor jongeren en 24 voor volwassenen. De bewoners hebben hun eigen entree, net als de winkel op de begane grond. 

De officiële opening van het bestuursbureau van de SIG wordt donderdag 27 juni a.s. om 15.30 uur verricht door mevrouw Elvira Sweet, gedeputeerde Zorg van de provincie Noord-Holland. Ook WMO-wethouder Hayder Erol van de gemeente  Beverwijk zal spreken.