Brandweer B’wijk herdenkt overleden brandweermensen

Foto:

Op zaterdag 21 juni zullen de 7 posten van de brandweerkazernes in Kennemerland een ereteken geven ter nagedachtenis aan de overleden brandweermensen. Het herdenken van omgekomen brandweermensen is voor naasten en collega‚Äôs erg belangrijk. Het maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman of -vrouw niet zonder risico’s is. Op de directe omgeving hebben de gevaren van het vak vaak grote invloed, in de vorm van onzekerheid, vragen en ook gevoelens van angst.

Tijdens de herdenking wordt zowel de Nederlandse vlag als de brandweervlag halfstok gehangen. Met het nationaal brandweermonument herdenken wij de brandweermensen die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens hun inzet voor onze veiligheid. De herdenking in Kennemerland vind plaats op de brandweerposten in Bennebroek, Haarlem-Oost, Haarlem-West, Heemstede, Hoofddorp, Heemskerk en Zandvoort.

De nationale herdenking is bij het nationaal brandweermonument in Arnhem. Ook minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, neemt aan de herdenking deel.