Gas op de rollenbank en lopend naar huis

Foto:

Donderdagmiddag tussen 13:15 en 15:45 uur heeft de politie 65 controles uitgevoerd bij snor-en bromfietscontrole op het Westerhoutplein. Allen mochten ze even gasgeven op de rollenstestbank en één daarvan mocht na de test te voet verder.

Zeventien mensen reden op een opgevoerde snorfiets en ook zeven bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. Een van de snorfietsen had een constructiesnelheid van 58 km per uur. De snelste bromfiets haalde een snelheid van 67 km per uur op de rollentestbank. Een bestuurder van een bromfiets heeft naast de testbank controle een gram wiet en hasj overgeleverd aan de agenten.

Verder bleek een bestuurder gesignaleerd te staan. Hij had een openstaande boete van 990 euro. De persoon kon dit niet betalen en moest lopend naar huis. Zijn bromfiets is buiten gebruik gesteld en meegenomen naar bureau Beverwijk. Pas als hij de boete betaalt, kan hij zijn voertuig weer terugkrijgen.

Constructiesnelheid
In Nederland moet een brom- of snorfiets zo zijn uitgevoerd dat deze niet meer dan 5 km per uur harder kan rijden dan wettelijk toegestaan (de zogenaamde maximale constructiesnelheid). Voor een bromfiets is dat 50 km per uur en voor een snorfiets 29 km per uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen