Papa Van Gaal laat kids voetbal kijken

Oranje leeft in Beverwijk, Oranje leeft in Nederland, want de finale van het wereldkampioenschap staat op het spel! Het is ook een dilemma voor veel ouders. Is het voetbal belangrijker dan goede nachtrust? Is dit de bekende uitzondering die de regel doen bevestigen? De verslaggever van het Jeugdjournaal stelt meestal de laatste vraag tijdens de persconferenties van het WK voetbal in Brazilië. Deze vraag wordt altijd ingediend door de jonge kijker. Het ging al eens over het populaire loombandje dan Van Gaal draagt. Dit keer was het late tijdstip van de wedstrijd gesprek van onderwerp. Dat meldt de Telegraaf.

Van Gaal kreeg de vraag of het voor kinderen wel verstandig is om nog zo lang op te blijven voor een voetbalwedstrijd. De bondscoach kwam met een helder advies. „Ik zou mijn kinderen altijd deze wedstrijd laten zien. Het is iets unieks, denk ik, als je ook ziet wat voor impact dit heeft op heel het ‘wereldgebeuren’. Over het algemeen hebben de meeste kinderen ook nog vakantie, dus ik zou ze dit niet willen onthouden.”

tzp2o469k67uplip2ejnufda6

Van Gaal ging er nog even goed voor zitten en vervolgde: „Anders slapen ze toch niet. Ze zijn zo gespannen om te weten of Nederland gaat winnen of niet. Ik zou de ouders dus ten strengste adviseren om hun kinderen gewoon te laten kijken.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen