Samenwerking brandweer en gemeente bij redden pulletje

Een vervelende woensdagochtend voor één van de pulletjes in het water bij de kruising van de Gerrit van Assendelftstraat / Karshoffstraat in Heemskerk. Het was namelijk kantje boord nadat een baby eendje klem was komen te zitten achter een waterrooster. Dit meldt de Beverwijker donderdag.

De brandweermannen hebben het rooster verwijdert en getracht het pulletje uit de bus te lokken. Na meerdere pogingen heeft de brandweer de gemeente ingeschakeld om een overgang te bouwen. Zo kon het pulletje op eigen beentjes en kracht over het bruggetje weer richting de vleugels van moeder eend.

macv3u45nfewxopoiuojmxxhk

De brandweer ziet het liefst natuurlijk geen eenden/pullen achter het rooster. Maar helaas kan het niet verboden worden.

Een dag later was het weer raak. Dit keer moest de brandweer de dierenambulance in werking zetten om een zwanenbruggetje te bouwen, zodat een eendje uit een te grote duiker kan ontsnappen, zodra het water weer rustig wordt. Het is nog onduidelijk of dit diertje nog in de duiker zit of dat het inmiddels is uitgevaren naar grotere wateren. 

De redactie verneemt graag of ook dit pulletje het avontuur heeft kunnen na vertellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen