Eva Beentjes (16): „Iedereen die ik ken, wil dat Nurdan blijft”

Nog amper een maand geleden werd de petitie voor de verruiming van het kinderpardon getekend door Burgemeester Van Leeuwen. Eerder weigerde hij nog zijn krabbel op het papier te zetten, om de reden dat er binnen de gemeente Beverwijk geen kinderen zijn die bedreigd worden met uitzetting. Een week of vijf later worden met Eva Beentjes (16) voorop, handtekeningen ingezameld om de Turkse Nurdan Öngören niet over een maand met de Schiphol taxi te hoeven uitzwaaien.

Met haar schoolgenootje van het Kennemer College Eva aan het ‘stuur’, is er een petitie gestart met ‘Nurdan moet blijven’. Vorige maand is namelijk besloten om Nurdan Öngören, een 18-jarige meisje terug te sturen naar Turkije. Eva vertelt over haar motivatie om dit initiatief te starten: ,,Ik doe het uit sympathie. Als ik in nood had gezeten, had ik ook op hulp gehoopt.’’ De teller van het aantal handtekeningen staat nu op 1922 stuks.

ku2vn2274siri6g1d0c7dvwhh

De tijd begint te dringen voor Nurdan Öngören

Het overgrote deel van haar leven is Nurdan in Nederland. In 14 jaar tijd heeft ze hier haar sociale leven vorm gegeven en volgt daarbij een opleiding, waarbij ze in de nabije toekomst geneeskunde wil gaan studeren. Zij heeft op dit moment geen verblijfsvergunning, maar nu zij 18 wordt is zij verplicht deze wel te hebben.

p5n5lduwrkq8skv7m7b4mnza6

foto Novum

De burgemeester gaat zich voor haar inzetten. Dat meldt het NHD vandaag. Hij wil na een gesprek met Nurdan Öngören gaan bekijken hoe hij de ‘case’ kan gaan voorleggen bij de staatssecretaris.

Middels de onderstaande link kun je de petitie tekenen. 

http://www.petities24.com/nurdan_moet_blijven


Mauro mag in Nederland blijven. Hij heeft op 30 maart 2013 een verblijfsvergunning gekregen. 


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen