Busje rijdt boom omver, bestuurder voortvluchtig (update)

Foto:

HEEMSKERK – Een automobilist heeft zondagmiddag tegen één uur met zijn busje een boom omver gereden op de Rijksstraatweg ter hoogte van de Kleine Houtweg in Heemskerk. De man is er daarna lopend vandoor gegaan.  Gewaarschuwde hulpdiensten zijn direct op zoek gegaan naar de man, mede omdat men zich zorgen maakte over zijn gezondheidstoestand.

Ook werd een bericht uitgestuurd via Burgernet. Daarin werd gevraagd uit te kijken naar een man van rond de zestig jaar, met een gelige gezichtskleur en een mager postuur. Hij droeg een donkerblauwe broek en een grijzige trui.

2014-11-3013-51-15

Agenten hebben onder meer gezocht op een terrein achter een nabijgelegen tankstation, in de achterliggende wijk en in de richting van Castricum. Ondanks de zoekactie en het Burgernetbericht werd de bestuurder niet meer aangetroffen.

Het busje, dat vermoedelijk gestolen was, is door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie zal nader onderzoek doen in het voertuig om de identiteit van de bestuurder te kunnen achterhalen. De gemeente is in kennis gesteld om de boom te verwijderen.

Update: De politie heeft de voortvluchtige bestuurder (62) uit Leeuwarden door een tip van een getuige, toch later op de middag weten aan te houden. De witte Volkswagen Transporter blijkt eerder te zijn gestolen in België. 

Foto: Mizzle Media / Niels Folkers

Lees ook: ‘Vuurwerkverbod in Velsen en Castricum’


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen