Burgemeester Baltus opent tentoonstelling van Mayors for Peace

Foto:

HEEMSKERK – Op woensdag 10 december – Dag van de Mensenrechten – opent burgemeester Mieke Baltus om 17.00 uur de tentoonstelling van Mayors for Peace in de hal van het gemeentehuis in Heemskerk. De burgemeester van Heemskerk is lid van Mayors for Peace. De tentoonstelling is door Vrouwen voor Vrede IJmond en Heemskerk Kijkt Verder naar Heemskerk gehaald en is van 10 tot en met 29 december 2014 in het gemeentehuis te zien.

Burgemeesters dragen verantwoordelijkheid voor de veiligheid van hun inwoners. Op grond van die verantwoordelijkheid, en niet zozeer op grond van hun politieke overtuiging, is onder hen op mondiale schaal een beweging op gang gekomen. Zij vinden elkaar in hun gedeelde bezorgdheid over de nog immer bestaande nucleaire bewapening.

Ter gelegenheid van de 5000e Mayor for Peace hebben de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki deze tentoonstelling samengesteld in de hoop dat het bijdraagt aan het uitbannen van kernwapens. De tentoonstelling laat de gevolgen zien van de atoombommen die in 1945 in Japan op Hiroshima en Nagasaki vielen. Gevolgen voor de mensen, de natuur en de toekomst. Het verdriet en de pijn tot de dag van vandaag.

Bron. Gemeente Heemskerk