112

Meisje komt vast te zitten in drijfzand in de Broekpolder

Foto: Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

BEVERWIJK – Een kind is woensdagmiddag vast komen te zitten in het drijfzand op een braakliggend stuk grond in de woonwijk Broekpolder in Beverwijk. Het meisje was even na drie uur aan het spelen op de vlakte tussen de Laan van Archeologie en de Israel Queridolaan, toen zij vast kwam te staan in de modder en niet meer zelfstandig los kon komen.

Buurtbewoners ontfermden zich over het kind en alarmeerden de hulpdiensten. De politie was als eerste ter plaatse en een agent wist het kind snel uit de grond te trekken. Haar laarsjes bleven daarbij achter in het drijfzand. Brandweermensen hebben daarna ook de laarzen losgehaald. Het meisje kwam met de schrik vrij en liep geen noemenswaardig letsel op. De politie heeft het kindje naar huis gebracht.|

IMG_0425

Het is volgens Margriet Berendsen, zelf woonachtig in de Broekpolder, zeker niet de eerste keer dat er kinderen vast komen te zitten. Margriet maakt zich zorgen en hoopt op maatregelen en preventie. “Ik hoop dat er snel iets aan gedaan kan worden. Plaats bijvoorbeeld hekken om het braakliggende terrein.” Ze vervolgt: “Zelfs de brandweer heeft het lastig om uit het drijfzand te komen. Zegt dat niet genoeg?”

IMG_0410

6504301

IMG_0416

IMG_0423

IMG_0428

Bijdrage door Niels Folkers & Dennis Mantz

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen