112

Herstelwerkzaamheden gasstoring in volle gang

Foto: Mizzle Media / Niels Folkers

VELSEN-NOORD – De herstelwerkzaamheden vanwege de grote gasstoring in Velsen-Noord waren vanavond in volle gang. De kapotte waterleiding en gasleiding op het Schulperspad werden opgegraven, zodat de leidingen hersteld konden worden. Duidelijk was ook de ‘boosdoener’ te zien: de buis die bij een boring de leidingen raakte was daarbij deels kromgebogen. Monteurs waren ter plaatse en hebben de leidingen gerepareerd. Daarmee waren de problemen voor 1000 huishoudens in Velsen-Noord echter nog niet verholpen.

In een groot deel van Velsen-Noord is water en vuil in de gasleiding terechtgekomen. Medewerkers van Liander zijn druk bezig om de vervuiling in kaart te brengen en af te dammen. Daarvoor zijn op verschillende plaatsen in het dorp gaten in de straat gegraven. Daarna kan gestart worden met de schoonmaak- en reparatiewerkzaamheden.

NF2

Vanwege de veiligheid wordt bij de woningen in het getroffen gebied de gashoofdkraan afgesloten. Daarvoor zijn vanavond monteurs langs de deuren gegaan. Mensen die zelf de gaskraan al hadden afgesloten, werd gevraagd dit kenbaar te maken middels een briefje op de deur.

Liander verwacht dat de schoonmaakwerkzaamheden zeker een aantal dagen in beslag zullen nemen. Daarna zal een inspectie uitgevoerd worden of de leidingen goed schoon zijn. Als er weer druk op de gasleiding gezet wordt, gaan opnieuw monteurs langs de deuren om de gaskraan weer te openen. Getroffen bewoners hebben recht om een compensatie.

De Veiligheidsregio Kennemerland, Gemeente Velsen en Liander waren vanavond nog volop in touw om het incident te coördineren. Er was extra politiecapaciteit in de vorm van de Mobiele Eenheid stand-by om eventueel te assisteren waar dat nodig was.

Op de Bleyenhoevelaan is een steunpunt geplaatst voor alle medewerkers van Liander. Bewoners met vragen kunnen terecht bij een informatiepunt van Liander, dat inmiddels op het Stratingplantsoen is ingericht. Ook op de website van Liander en de Gemeente Velsen wordt informatie verstrekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen